Nyheter

Nyheter fra foreningen. Vi holder deg oppdatert om aktiviteter i inn- og utland, som kurser, seminarer og konferanser.

Bilde1.jpg

Kunstterapihelg

Seminar i Kunstterapiforeningen 09.-11.oktober 2020

Det blir seminar i oktober på AKS - Auskin Kreative Senter, som ligger på Vuku i Verdal kommune i Trøndelag.

Vil du sikre deg en plass så meld deg på nå!

Alle med noe kunnskap om kunstterapi e.l. er velkommen til å delta på seminaret, mens årsmøtet bare er for Kunstterapiforeningens medlemmer.

Vi begynner seminaret på fredag ved å bli bedre kjent ved å ha en kreativ øvelse, og deretter har vi et uformelt møte der vi fokuserer på «Hva er kunstterapi?» For hva sier vi egentlig når folk spør om hva kunstterapi er? Hva er kunstterapi for deg? Lørdag vil Karen Marie Omholt lede workshopen «Ditt indre kongerike», og Ann Ellsie Morger vil vise oss en foredlingsprosess ved bruk av alkymi og kreativitet. Lørdag ettermiddag vil Kunstterapiforeningen Norge avholde sitt årsmøte. På søndag vil det bli undervisning og utforsking av vår rolle som terapeut - et område vi aldri blir utlært i.

Om undervisningen/seminarene:

Karen Marie Omholt sier «En av grunnmodellene i kunstterapien er de kryssende aksene, hvor Jung setter tanke som mot-akse til følelse, og intuisjon som mot-akse til sansning. Ut fra dette korset laget Vibeke et oppsett hvor hun setter de ulike arketypene i eventyrene på de dertil hørende steder. Jeg har laget en øvelse hvor man, ved å gå om sine egne eventyrfigurer, lager et utgangspunkt for å se hvor man er i det store bildet. Derfra igjen lager jeg øvelser hvor hver og en kan forske i sitt eget kongerike.» Velkommen til en utforskning i ditt eget, indre kongerike!

Karen Marie Omholt driver Kunstterapiverkstedet på Ås, underviser i kulturskolen og har privat undervisning av       pianoelever. I tillegg driver hun med nettverksbygging ved salg av produkter og i Kunstterapiforeningen.

Ann Ellsie Morger holder workshop med tittelen Alkymi, sett med kreative øyne. Alkymi er en foredlingsprosess, hvor man foredler uedelt metall til gull. Vi mennesker kommer til jorden og er på jorden så lenge vi ikke er perfekte. Det betyr at vi er uedelt metall. Kunstterapien har den magiske/mystiske evnen til å foredle oss til mer og mer gull. Gjennom én maske og sju egne malte bilder viser hun prosessen fra uedelt metall til gull. Kort refleksjon/meditasjon over det som blir presentert.

Ann Ellsie driver firmaet «Kreativ Frigjøring»med kursvirksomhet for grupper, par og individuelt. Hun er sertifisert TRE   (Trauma Releasing Exercises) instruktør I og II, traumebehandling og har 25 års erfaring fra arbeid med barn og familier.    Arrangør av Indiareiser med kreative prosesser.

Seminaret Ressurs og utfordring som terapeut på søndagen holdes av Mona Helene Sand og hun sier: «Noen ganger gjenkjenner vi ikke den unike ressursen vi har med oss inn i terapirommet og får ikke benyttet det beste verktøyet vi har, oss selv. Andre ganger er det vanskelig å vite hvorfor det ikke «flyter» i terapirommet, om det er klientens eller ens egen motstand som strør sand i maskineriet. På dette seminaret undersøker vi med enkle teknikker begge sidene, ressurs og motstand, og oppdager kanskje ny driv og lyst inn i terapeutrollen. Teknikken kan også brukes med klienter. Velkommen til noen timer lek med den indre terapeuten.»

Mona Helene Sand eier og driver AKS - Auskin Kreative Senter og har arbeidet som privatpraktiserende kunstterapeut,     og vært støttelærer og undervist ved Sattva Kunstterapeutisk institutt fra 2008. Hun holder kurs i mange kreative     teknikker.

Fredag:
Ankomst. Suppe serveres.
Kl.19.00 Kreativ øvelse og uformelt møte med utgangpunkt i temaet «Hva er kunstterapi?»

Lørdag:
Kl. 10.00-13.00 Ditt indre kongerike med Karen Marie Omholt
Kl. 13.00-14.30 Lunsj
Kl. 14.30-16.30 Alkymi, sett med kreative øyne med Ann Ellsie Morger
Kl. 17.30-18.30 Årsmøte KTFN
Kl. 19.00 Middag

Søndag:
Kl. 10.00-13.00 Ressurs og utfordring som terapeut med Mona Helene Sand
Kl. 13.00-14.00 Lunsj
Kl. 14.00-15.00 Rydding og vasking
Kl. 15.00 Slutt

Påmelding kunstterapi seminar:

Seminaravgift inkludert mat: Kr. 1750 for medlemmer. Kr. 2000 for ikke-medlemmer. Betales til Kunstterapiforeningen kto 1602 56 34091. I tillegg kommer evt. overnatting som bestilles hos AKS

Påmelding og eventuelle spørsmål gjøres til Kunstterapiforeningens leder Eva Sofie Berg på eva.berg@online.no.

Du kan også fylle ut påmeldingsskjema under og sende inn.

𝕊𝕄𝕀𝕋𝕋𝔼𝕍𝔼ℝℕ
Vi tar selvfølgelig forholdsregler i forhold til koronasituasjonen og følger smittevernreglene der 1 meters-avstanden gjelder, samt er nøye med vasking av hender og bruk av håndsprit.
Alle våre deltagere er forpliktet til å sette seg inn i AKS smitteverntiltak: www.auskin.no/covid-19

Praktisk informasjon

Les mer om kursstedet her http://auskin.no/. Der finner du også opplysninger om hvordan du kommer dit.

Vi anbefaler å ta lokaltoget mot Steinkjer til Verdal. Et passende tog kan være det som går fra Trondheim S fredag kl. 15.18 og fra Trondheim lufthavn Værnes kl. 15.53. Det er på Verdal kl. 16.57. Fra Verdal kan du ta taxi (Verdal Taxi, telefon 74 07 82 00), eller bestille transport på telefon 07417 dagen før.

Det er også mulig å ta skolebussen til AKS. Den går ca. kl. 15.50 fra parkeringen utenfor Verdal stasjon og kjører forbi AKS. På søndag går det et tog (lokaltoget mot Melhus) fra Verdal kl. 16.00 som skal være på Trondheim Lufthavn Værnes kl. 17.02 og Trondheim S kl. 17.35.

Ved hjemreisen er det mulig å bestille felles skyss fra AKS kl. 15 med maxi-taxi som kjører til Verdal stasjon for dem som skal reise videre med tog eller buss fra Verdal sentrum. Den må bestilles på lørdag.

Forandringer kan forekomme.

Vi ser fram til en spennende helg!

Meld deg på kunstterapihelg:

seminar i Kunstterapiforeningen 2020

09.oktober kl.19.00-11.oktober kl.15.00.