ARTIKLER

Kunstterapi er en fruktbar metode som kan anvendes med suksess i ulike sektorer.

Her finner du artikler som forteller om kunstterapeutisk praksis og utviklingsarbeid hentet fra vårt medlemsblad Rubin, samt lenker til aktuelle fagartikler og pressestoff.

 • MVA PÅ HELSETJENESTER

  Av   Lise Strand Bjarkli

  Kunstterapi defineres som alternativ behandling. Fra 1.1.2021 fjernes mva-fritaket på alternativ behandling. Dette mener vi er et feilgrep!

 • KUNSTTERAPI

  Av   Aud Nathalie Fodnes

  "Det er viktig for meg å se menneske bak diagnosen", sier kunstterapeut Aud Nathalie Fodnes ved avdeling for akuttpsykiatri og psykosebehandling.
   

 • FORSKER - KAN GI VARIG ENDRING

  Av Cecilie Meltzer, seniorforsker og dosent innen kunstbasert læring ved Oslo Met

   

  Artikkelen fra NRK omhandler erfaringer fra Veslelien behanlingssenter for rusmisbrukere hvor kunstterapi benyttes i behandlingen. 

 • Vis meg!
  Psykodrama i kunstterapi

  Av    Lise Bjarkli

  Artikkelen «Psykodrama og kunstterapi» fra Rubin 2.2020, tar for seg forbedring av kontakten med seg selv, kreative uttrykk, dialog med det uttrykte og bedre innsikt, endring eller vekst. 

 • Kunst- og musikkterapi
  i nytt recoverysenter

  Av    Lill Kristin Kjellboth

  Kunstterapeut Lill Kristin Kjelbotn ved Glimt recoverysenter på Heimdal, ser at det å jobbe med kunst- og musikkterapi åpner for nye innsikter og utvikling hos deltakerne (kilde: napha.no). 

 • Fokusorientert kunstterapi

  Av    Knut Omholt

  I en gruppe studenter jeg hadde i kunstterapi ved universitetet i Ås hadde jeg en god erfaring med  med tilnærmingen fokusorientert kunstterapi’ (Rubin 2-2017). 

 • Bilder åpner opp for ord

  Av    Sinn og Samfunn

  På den medikamentfrie sengeposten på Universitetet i Nord-Norge (UNN) i Tromsø har kunst- og utrrykksterapi vært en viktig del av behandlingen. For Ingrid Alapnes fungerer det godt å uttrykke seg i bilder. 

 • Livet i Noahs Ark

  Del 1

  Av    Cecilie Meltzer

  Dyrefigurer som redskap til å utforske interaksjonen i en gruppe. Erfaring og kunnskap fra reelle møter med dyr i den virkelige verden, fra drømmer eller historier hentet fra fabler, folkeeventyr og sagn (Rubin 2-2015). 

 • Livet i Noahs Ark

  Del 2

  Av    Cecilie Meltzer

  Dyrefigurer som redskap til å utforske interaksjonen i en gruppe. Erfaring og kunnskap fra reelle møter med dyr i den virkelige verden, fra drømmer eller historier hentet fra fabler, folkeeventyr og sagn (Rubin 2-2015). 

 • Samarbeid gir forståelse

  Av    Astrid M. Bondø

  Kreativ samhandling og kommunikasjon kan bidra til å styrke fellesskapet. Elevprosjekt ved Nadderud videregående skole – hvordan skape forståelse og fred blant unge flyktinger som i utgangspunktet er «fiender» (Rubin 1-2014). 

Pollack
 • Facebook - Hvit Circle
 • Instagram - Hvit Circle

Kunstterapiforeningen Norge c/o Eva Sofie Berg. Vegmesterstien 29. 7022 Trondheim
Tlf: 909 94 090. Org.nr. 983 752 225

Copyright © 2021 Kunstterapiforeningen Norge