ARTIKLER
Kunstterapi er en fruktbar metode som kan anvendes med suksess i ulike sektorer.
Her finner du artikler som forteller om kunstterapeutisk praksis og utviklingsarbeid hentet fra vårt medlemsblad Rubin, samt lenker til aktuelle fagartikler og pressestoff.
MVA PÅ HELSETJENESTER
Av Lise Strand Bjarkli
Kunstterapi defineres som alternativ behandling. Fra 1.1.2021 fjernes mva-fritaket på alternativ behandling. Dette mener vi er et feilgrep!
KUNSTTERAPI
Av Aud Nathalie Fodnes
"Det er viktig for meg å se menneske bak diagnosen", sier kunstterapeut Aud Nathalie Fodnes ved avdeling for akuttpsykiatri og psykosebehandling.
FORSKER - KAN GI VARIG ENDRING
Av Cecilie Meltzer, seniorforsker og dosent innen kunstbasert læring ved Oslo Met
Artikkelen fra NRK omhandler erfaringer fra Veslelien behanlingssenter for rusmisbrukere hvor kunstterapi benyttes i behandlingen.
Vis meg!
Psykodrama i kunstterapi
Av Lise Bjarkli
Artikkelen «Psykodrama og kunstterapi» fra Rubin 2.2020, tar for seg forbedring av kontakten med seg selv, kreative uttrykk, dialog med det uttrykte og bedre innsikt, endring eller vekst.
Kunst- og musikkterapi
i nytt recoverysenter
Av Lill Kristin Kjellboth
Kunstterapeut Lill Kristin Kjelbotn ved Glimt recoverysenter på Heimdal, ser at det å jobbe med kunst- og musikkterapi åpner for nye innsikter og utvikling hos deltakerne (kilde: napha.no).
Fokusorientert kunstterapi
Av Knut Omholt
I en gruppe studenter jeg hadde i kunstterapi ved universitetet i Ås hadde jeg en god erfaring med med tilnærmingen ‘fokusorientert kunstterapi’ (Rubin 2-2017).
Bilder åpner opp for ord
Av Sinn og Samfunn
På den medikamentfrie sengeposten på Universitetet i Nord-Norge (UNN) i Tromsø har kunst- og utrrykksterapi vært en viktig del av behandlingen. For Ingrid Alapnes fungerer det godt å uttrykke seg i bilder.
Livet i Noahs Ark
Del 1
Av Cecilie Meltzer
Dyrefigurer som redskap til å utforske interaksjonen i en gruppe. Erfaring og kunnskap fra reelle møter med dyr i den virkelige verden, fra drømmer eller historier hentet fra fabler, folkeeventyr og sagn (Rubin 2-2015).
Livet i Noahs Ark
Del 2
Av Cecilie Meltzer
Dyrefigurer som redskap til å utforske interaksjonen i en gruppe. Erfaring og kunnskap fra reelle møter med dyr i den virkelige verden, fra drømmer eller historier hentet fra fabler, folkeeventyr og sagn (Rubin 2-2015).
Samarbeid gir forståelse
Av Astrid M. Bondø
Kreativ samhandling og kommunikasjon kan bidra til å styrke fellesskapet. Elevprosjekt ved Nadderud videregående skole – hvordan skape forståelse og fred blant unge flyktinger som i utgangspunktet er «fiender» (Rubin 1-2014).